Keväällä 2020 tuotantopäällikkönä aloittaneella Matti Korvenmaalla on lähes kahden vuosikymmenen mittainen työrupeama logistiikan ja liiketoiminnan eri tehtävissä.

”Tulin LTP Logisticsille Inex Partnersilta, jossa työskentelin viimeiset 8 vuotta. Alunperin päädyin logistiikka-alalle kesätöihin, jossa pidin esimies- ja johtajatehtävistäni niin kovasti että ala vei mennessään”, Korvenmaa kertoo.

Mielenkiintoiset logistiikan ja liiketoiminnan päällikkötehtävät painoivat vahvasti vaakakupissa, kun Korvenmaa siirtyi nykyiseen tehtäväänsä.

”LTP Logisticsissa minua kiehtoi vastuulliset tehtävät ja todella laaja työkenttä. Tuotantopäällikkönä saa olla mukana sekä logistiikkatoiminnassa että liiketaloudessa. Koen, että työssäni on paljon mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistani ja samalla LTP Logisticsin liiketoimintaa. On inspiroivaa työskennellä kasvavassa ja vauhdilla eteenpäin menevässä yrityksessä”, Korvenmaa summaa.

Elintarvikelogistiikan varasto- ja keräilypalveluiden yksikköä vetävä Korvenmaa pitää huolen, että Foodservice-asiakkaat saavat oikeat tuotteet oikeaan aikaan, kustannustehokkaasti ja korkealaatuisesti.

”Tuotantotiimiini kuuluu tuotannon esimiehiä, lisäksi teemme paljon yhteistyötä kehityspuolen ja controllereiden, sekä muiden sidosryhmien kanssa. Meille on erityisen tärkeää, että taloudelliset mittarit ovat kunnossa, niitä seurataan tiiviisti. Tehtäväni on sovittaa nämä mittarit saumattomasti yhteen ihmisten johtamisen kanssa, sillä työntekijät ovat tärkeä voimavara ja minun tulee varmistaa että heillä on kaikki edellytykset hoitaa työnsä mahdollisimman hyvin”, sanoo Korvenmaa.

Elintarvikkeet liikkuvat, tilanteesta huolimatta

Parhaiksi puoliksi nykyisessä työssään Korvenmaa listaa oman henkilöstön kanssa toimimisen ja tuloksellisen liiketoiminnan tekemisen. Tämä osaltaan heijastuu suoraan asiakkaiden ja muiden sidosryhmien liiketoiminnan tukemiseen ja kasvattamiseen. Ennalta odottamattoman ja uuden koronatilanteen edessä Korvenmaa pääsikin heti tulikasteeseen uudessa tehtävässään.

”Korona toi oman lisämausteensa elintarvikelogistiikkaan, jossa käsitellään isoja määriä tuoretuotteita ja tekeminen on muutenkin nopeatempoista. Meillä uusi tilanne näkyi siinä, että kauppojen kysyntä nousi, mikä teki haastavaksi volyymien sekä tarvittavan henkilöstön ja kuljetuskaluston määrän arvioinnin. Mitä teemme, jos henkilökunta sairastuu? Kukaan ei osaa varautua tällaisiin tilanteisiin, mutta todella haastavassa tilanteessa olemme pystyneet reagoimaan erittäin hyvin muuttuviin olosuhteisiin”, kertoo Korvenmaa.

Tulevaisuuden näkymät ovat Korvenmaan mukaan kaikesta huolimatta positiivisia, sillä tavaroiden ja palvelujen on liikuttava; toimiva logistiikka on erittäin tärkeää yrityksille. Vaikka tulevaisuuden ennustaminen on haasteellista ja maailma muuttuu nopeasti, pitää Korvenmaa tärkeänä sitä, että pystyy ennakoimaan ja vastaamaan jatkuvasti muuttuviin tilanteisiin ja haasteisiin.

”Kulutuskäyttäytyminen muuttuu, kun volyymit yhtäkkiä kasvavat tai pienenevät. Silloin pitää osata jo etukäteen ennakoida muutosta, sillä meidän tulee yrityksenä pystyä lunastamaan asiakaslupaukset tilanteessa kuin tilanteessa. On tärkeää huomioida mitä alalla voi tapahtua. Ja toisaalta on hyvä muistaa, että muutos ei välttämättä ole pahasta – se voi yhtä hyvin tuoda mukanaan positiivisia synergiaetuja”, Korvenmaa sanoo.