Tervetuloa taloon Jere Ahonen, LTP Logisticsin uusi liiketoimintajohtaja! Kertoisitko vähän matkasta, joka on johdattanut sinut LTP:lle töihin?

Sanotaan, että matka on päämäärää tärkeämpi. Näin varmasti on, mutta hetkessä eläminen ratkaisee. Olen koko työurani työskennellyt erilaisissa sisälogistiikan johtotehtävissä DSV-konsernissa ja Suomen Transval Groupissa. Parinkymmenen vuoden taipaleelle on mahtunut monenlaisia tehtäviä 3PL elintarvikelogistiikasta in-house-toimintaan. Koin, että nyt oli sopiva sauma siirtyä taas eteenpäin ja aloitin tämän vuoden tammikuussa LTP Logisticsissa.

Mahtavaa, että saimme sinut riveihimme. Miten me siinä onnistuimme?

LTP on mielenkiintoinen ja hyvin kiinnostavassa kehitysvaiheessa oleva yritys. Heti ensimmäisissä keskusteluissa välittyi hyvä, avoin ja dynaaminen ilmapiiri. Yrityksessä oli tarjolla todella mielenkiintoinen ja haasteellinen tehtävä, joka sytytti välittömästi. Markkina muuttuu ja meneillään oleva pandemia on entisestään voimistanut muutosta. Tavaravirrat ja tuotantoerät pirstaloituvat edelleen, samaan aikaan paikalliset ja erikokoiset valmistajat ovat lisääntyvissä määrin jakamassa markkinoita työpaikkojen ja lounasruokaloiden hiljennettyä. LTP:n elintarvikelogistiikkaketjuun lisäarvoa tuovalla palvelukonseptilla on selkeästi kasvava kysyntä. Itse elän vahvasti haasteista ja tavoitteista, ja LTP:llä niitä on tarjolla. Täällä on hyvä fiilis tehdä porukalla lujasti töitä.

Kyllä! Match made in Viinikankaari, Vantaa, jossa meidän toimistomme ja varastomme sijaitsevat. Minkälaisia tehtäviä työpäiviisi kuuluu?

Olen tulosvastuullinen esimies, unohtamatta operatiivista ja pidemmän aikavälin kehittämistä yrityksessä ja johtoryhmässä. Johtamisotteeni on olla vahvasti organisaationi ja esimiesten tukena mahdollistaen heidän onnistumisensa ja kehittymisen työssään. Elän ja hengitän haasteita ja asetun voimakkaasti asiakkaan asemaan. Myös arvokasta työtä tekevä henkilöstö ja heidän hyvinvointinsa on minulle ensiarvoisen tärkeää.

Omissa työtehtävissäni teen aina seuraavalle viikolle oman työni tavoitteet ja valmiiksi saatettavat asiat, jotka pilkon viikon työpäiville. Näin pysyn kartalla, jottei usein hektinen viikko kaappaa kaikkea aikaani vain kiireellisiin asioihin. Lyhytnäköinen tulipalojen sammuttaminen jättää helposti jalkoihinsa tärkeitä tehtäviä, joiden tulokset näkyvät pidemmällä aikavälillä. Tyypillistä on, että suunnitelmat muuttuvat n. klo 8.00 maanantaina uuden työviikon startatessa.

Vaikutat syttyvän haasteista ja pitävän siitä, kun voit laittaa itsesi likoon. Mistä moinen draivi tulee?

Minun elämässäni on vain ratkaisuja, ei ongelmia! Kieltämättä minussa saattaa nähdä ripauksen määrätietoisuutta ja kilpailuhenkisyyttä, joka juontaa juurensa osin kilpaurheilu- ja valmennustaustastani. Urheilu on iso osa identiteettiäni ja mahdollistaa vahvan hetkessä elämisen ja olemisen. Ei ole sellaista juttua, jota ei pystyisi ratkaisemaan tavalla tai toisella. Mahdottomasta voi tulla mahdollista – aina! Se, mikä itselleni on välillä haastavaa, on oma malttamattomuuteni saada asioita vielä nopeammin eteenpäin. Se ei ole aina se paras tapa, koska haluan myös kuunnella muiden mielipiteitä ja ajatuksia.

Helppo uskoa miehestä, joka viime vuonna polki huimat 20 000 kilometriä pyörällä. Miten tällaisiin huippusuorituksiin pääsee?

Noh, taisi kyllä jäädä noin sata kilometriä alle, mutta onneksi juoksin vuoden aikana puuttumaan jääneet kilsat. Yksi mottoni on suhtautua maailman pienimpään asiaan kuin se olisi maailman suurin asia ja maailman suurimpaan asiaan kuin se olisi maailman pienin asia. Näin ajateltuna ei ole sellaista haastetta, jota en pystyisi ottamaan vastaan. Siksi tavoitteet kannattaa aina heittää kuuhun ja tehdä kaikkensa, että ne saavuttaa. Vaikka joskus ei saavuta tavoitetta kokonaisuudessaan, voi nukkua yönsä hyvin tietäen, että on tehnyt ja antanut kaikkensa.