LTP Group Oy on ostanut Kovanen Logistics Oy:n koko osakekannan. Yritysjärjestelyssä yhdistetään kaksi alan johtavaa yritystä ja sen myötä LTP:llä on resurssit ja voimavarat olla entistä merkittävämpi toimija ja osaaja suomalaisella elintarvikelogistiikan alalla.

Kaupan jälkeen LTP pystyy vastaamaan joustavasti koko toimitusketjusta tuottajalta loppuasiakkaalle. Yhdistämällä kuljetusvolyymit Kovanen Logisticsin kanssa LTP pystyy ylläpitämään entuudestaan korkean palvelutasonsa ja tarjoamaan entistä kilpailukykyisempiä ratkaisuja asiakkaille. Yhtiö toimii koko Suomen alueella, ja kaupan myötä sen asema pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen alueilla vahvistuu.

Elintarvikelogistiikka-ala on Suomessa murroksessa ja pirstaloituu kuluttajien muuttuvien kulutustottumusten ja kaupan rakennemuutoksen vuoksi. Pien- ja lähituottajien määrä kasvaa, toimitusvälit tihenevät ja eri pakkauskokoja on entistä enemmän, joten kysyntä LTP:n tarjoamille kokonaisvaltaisille, tehokkaille ja joustaville ratkaisuille elintarvikealan logistiikassa kasvaa.

Yritysjärjestelyssä yhdistetään kaksi alan johtavaa yritystä. Järjestelyn myötä LTP:llä on jatkossa resurssit ja voimavarat olla entistä merkittävämpi ja kilpailukykyisempi toimija ja osaaja suomalaisella elintarvikelogistiikan alalla.

”Olemme todella tyytyväisiä löydettyämme meidän näköisemme ostajan Kovanen Logisticsille”, Kovanen Yhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Kovanen sanoo. ”LTP kehittää voimakkaasti yrityksen toimintaa ja panostaa sen kasvuun ja menestykseen tulevaisuudessakin. Lisäksi LTP jakaa Kovasen arvot ja pyrkimyksen parhaaseen mahdolliseen laatuun.”

Kovanen Logistics Oy:stä tulee LTP Groupin kokonaan omistama tytäryhtiö. Kovanen Logisticsin työntekijöiden työsuhteisiin ei tule muutoksia. Kovanen Logisticsin ja LTP Logisticsin yhteenlaskettu liikevaihto on 2016 pro forma -luvuilla laskettuna noin 40 miljoonaa euroa.

”Yrityskauppa luo LTP:lle entistä paremmat mahdollisuudet palvella asiakkaita nykyistä paremmin logistiikkaketjun alusta loppuun asti”, LTP Groupin toimitusjohtaja Matti Tuominen sanoo. ”LTP:n ja Kovanen Logisticsin osaamisen yhdistyessä pystymme kasvamaan ja tehostamaan toimintaamme entisestään.”

”Vaaka Partners on ylpeä saadessaan olla kehittämässä LTP:stä elintarvikelogistiikka-alan merkittävää toimijaa”, Vaaka Partnersin partneri Reijo Grönholm sanoo. ”Liitämme yritysjärjestelyssä kaksi alan kärkitoimijaa yhteen, ja näemme tässä merkittävän potentiaalin.”

Lisätietoja:

LTP Logistics Oy, Matti Tuominen, puh. 040 503 5905 Kovanen Yhtiöt Oy, Heikki Kovanen, puh. 0400 400 700 Vaaka Partners, Reijo Grönholm, puh. 0500 403 057

LTP Group Oy tarjoaa asiakkaan tarpeita vastaavat ratkaisut tilaus-toimitusketjuun. Palveluihin kuuluvat tuotteiden keräily, varastointi, lähetys ja kuljetus koko Suomen alueella 0–3°C lämpötilassa. Tuotevalikoima käsittää liha-, lihajaloste-, eines-, valmisruoka-, leipomo-, kala- ja meijerituotteet. LTP:n liikevaihto oli vuonna 2016 yli 25 miljoonaa euroa ja yritys työllistää tällä hetkellä 150 henkeä.

Lisätietoja: ltplogistics.fi

Kovanen Yhtiöt Oy on vuonna 1978 perustettu perheyritys, jonka omistaa Heikki Kovanen perheineen. Yrityksen toiminnan ohjenuorina ovat asiakaslähtöisyys, laatu, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Brändiä vaalitaan tiukoilla laatuvaatimuksilla, laadun tarkkailulla, sisäisillä brändikoulutuksilla sekä jatkuvalla kehittämisellä.

Lisätietoja: www.kovanen.com

Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa kannattavien keskisuurten yritysten yritysjärjestelyihin. Vaaka Partners hallinnoi yhteensä noin 470 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja, joihin ovat sijoittaneet eurooppalaiset institutionaaliset sijoittajat. Esimerkkejä Vaaka Partnersin nykyisistä sijoituksista ovat mm. Pohjoismaiden johtava tekonurmien valmistaja ja liikuntapaikkojen kehittäjä Unisport-Saltex ja digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita.

Lisätietoja: www.vaakapartners.fi