Lännen Teollisuuspalvelu Oy on saanut ensimmäisten yritysten joukossa käyttöönsä vastuullisuuslogon kuormalavojen korjaajana. Teollisuus ja kauppa alkavat yhä enemmän vaatia lavatoimittajilta vastuullisuusasioiden hoitoa, ja Vastuullinen lavatoimija -logo osoittaa yrityksen vastuullisuusasioiden olevan kunnossa.

Lännen Teollisuuspalvelu Oy:n lisäksi Lassila&Tikanoja Oy, Encore Ympäristöpalvelut Oy sekä Pallet Partners ovat saaneet vastuullisuuslogon käyttöönsä. Lavojen valmistaja Versowood Oy niin ikään hyväksytty vastuullisuuslogon käyttäjäksi.

Yritykset, joille logo on myönnetty, ovat sitoutuneet noudattamaan Puupakkaus 2020 -järjestelmän ehtoja. Järjestelmän tarkoituksena on luoda tehokkaasti toimivat puitteet puisten kuljetuspakkausten käytölle ja hallinnoinnille. Päämääränä on optimoida tarvittava puupakkauskanta ja niistä aiheutuvat kustannukset, kohdistaa kustannukset oikeudenmukaisesti aiheuttamisperiaatteella, varmistaa kuljetusten tuote- ja henkilöturvallisuus sekä edistää puupakkausten tuottajavastuuvelvoitteiden toteutumista.

Vastuullisuuslogo voidaan myöntää yritykselle, joka on tehnyt sopimuksen Kuormankantajat- neuvottelukunnan (KUKA) kanssa ja tehnyt hyväksyttävän auditoinnin. Nyt hyväksytyt yritykset on auditoitu 26.-27.11. Yritykset suorittavat sopimuksen mukaan omavalvontaa.

Lisätietoja asiasta operatiivinen johtaja Jari Aaltonen, puh. 010 2020 801