Kesä ei ole LTP:llä muuta vuotta rauhallisempaa aikaa, siksipä erilaisiin tehtäviin tarvitaan runsaasti apukäsiä. Täksikin kesäksi LTP:lle pestattiin 12 kesätyöntekijää eri pituisiin pesteihin. Muiden joukossa Lotta, Sanna, Venni sekä Ilari viettivät kesänsä LTP:n palveluksessa.

Lotta, Sanna ja Venni työskentelivät ratakeräilyn parissa: ”Työpäivät noudattivat melko pitkälti samaa kaavaa eli elintarvikkeiden ratakeräilyä muutamilla eri asemilla. Se on helppoa ja mukavaa hommaa”, kertovat tytöt. Ilari sen sijaan työskenteli LTP:n asiakaspalvelussa ja päivät kuluivat tilausten kirjaamisen, asiakkaiden kysymysten ratkomisen, virheselvittelyn ja tietojenkäsittelyn parissa.

”Parasta työssä oli ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen, mahtava työporukka sekä työpaikan monikulttuurisuus. Työilmapiiri oli mitä parhain”, kertoo nelikko. ”Työssä pääsi myös haastamaan itsensä”, lisää Lotta.

Kesä täynnä uusia oppeja ja taitoja

”Opin logistiikka-alasta valtavasti kesän aikana”, kertoo Lotta. ”Keräilyssä silmä-käsi -koordinaatio on kehittynyt ja lisäksi kielitaitoni parani koska puhuin monien työkaverieni kanssa englantia”, kertoo puolestaan Venni.

”Itse taas opin että ongelmat ratkeavat aina paremmin yhdessä kuin yksin pähkäillen. LTP:llä oli mukavia ja auttavaisia työkavereita, joilta sai aina tarpeen tullen apua”, kertoo Sanna. Myös Ilari sai pulmatilanteissa aina apua työkavereiltaan ja kertookin oppineensa lähes päivittäin jotain uutta asiakaspalvelun tehtävistä. ”Asiakaspalvelutaitojen lisäksi opin suhtautumaan asioihin maltilla”, muistelee Ilari.

Vuorotyötä tehneet Lotta, Sanni ja Venni kertovat aikaisten aamuherätysten ja vuorotyön vaatiman unirytmin muutosten aiheuttaneen aluksi harmaita hiuksia. ”Aikaisiin aamuihin tottui kuitenkin nopeasti ja loppukesästä aamuvuorot olivatkin ihan parhaita”, muistelee Sanna. ”Alkuun myös tietokoneiden komennot ja erilaisten koneiden käyttö olivat hieman haastavia, mutta nekin oppi nopeasti ammattitaitoisten ja avuliaiden työkavereiden avustuksella!”

Kaikki kesätyöpestissä LTP:llä olleet suosittelevat lämpimästi yritystä työnantajana: ”LTP:llä on positiivinen ja vastaanottava ilmapiiri. Porukka on monikulttuurinen, rehti ja mukava”, kertovat kaikki kuin yhdestä suusta. ”Asiakaspalvea voin suositella jos haluaa vastuullisiin tehtäviin ja kehittää nimenomaan asiakaspalvelutaitojaan”, päättää Ilari.