Tammikuun alussa 2020 LTP:llä HR-päällikkönä aloittanut Marjo Risku on vauhdikas vahvistus LTP:n tiimiin. Vaikka virallista pestiä LTP:llä on takana vasta parisen kuukautta, on LTP yrityksenä Riskulle tuttu jo pidemmältä ajalta. ”Toimin aiemmin valmennuskonsulttina, ja minulla oli mahdollisuus sitä kautta tehdä yhteistyötä LTP:n kanssa ja tutustua yritykseen. Toimin itse asiassa jo syksyn 2019 aikana osa-aikaisesti LTP:llä, joten aloitus tammikuussa meni varsin sujuvasti”, muistelee Risku.

HR-päällikön työnkuva LTP:llä on monipuolinen. ”Vastaan LTP Groupin kokonaisuudessa henkilöstöresursoinnista, viestinnästä ja vastuullisuustekemisistä. Minulla on siis mahdollisuus tehdä töitä varsin monipuolisesti koko henkilöstön, esimiesten ja johdon kanssa”, kertoo Risku tehtävistään.

Mutkaton ja avoin ilmapiiri ovat tehneet vaikutukset

Minkälaiset asiat LTP:llä ovat tehneet Riskuun vaikutuksen ja saaneet hänet viihtymään uudessa tehtävässään? ”Arvostan LTP:llä olevaa tekemisen henkeä ja meininkiä, ihmisten halua tehdä ja toimia yhdessä. Fiilis on mutkaton ja avoin. Yrityksen kasvuhakuisuus, mutkattomuus ja rentous ovat tehneet minuun vaikutuksen. Koko Groupia halutaan viedä hyvällä, jäntevällä tavalla eteenpäin. Se avaa myös henkilöstölle mahdollisuuksia kasvuun ja urapolkuihin”, tuumaa Risku.

Toki myös oma kehittyminen ja oppiminen sekä mielenkiintoiset tavoitteet motivoivat Riskua: ”Henkilökohtaisella tasolla logistiikan toimialan yksityiskohtien ymmärtäminen ja oppiminen on tässä kohtaa erityisen kiehtovaa. Olen toiminut pitkään hotelli- ja ravintolatoimialalla, joten ihan hitusen ymmärrän jotain – mutta paljon on opittavaa ja omaksuttavaa. Motivaatiota pitää yllä myös se, että voin yhdessä esimiesten ja koko henkilöstön kanssa olla edistämässä ja virittämässä hyvää ja toimivaa työyhteisöä.”

LTP kasvaa ja kehittyy

Kasvavassa yrityksessä HR-päällikön työlistalla riittää tekemistä. ”Vaikka henkilöstön keskuudessa on hyvä henki ja ilmapiiri on avoin, kertoo henkilöstökyselymme että myös tekemistä on vielä paljon. Yrityksen kasvaessa törmäämme jatkuvasti monenlaisiin muutoksiin, ja näiden uudenlaisten toimintatapojen toteutus ja läpivienti haastaa meidät kaikki”, pohtii Risku.

Riskulla on työssään monta rautaa tulessa: ”Omassa roolissani on tärkeää pystyä edistämään monia asioita samanaikaisesti. Työpöydällä on niin isoja kuin pieniäkin asioita, ja moniin asioihin tarvitaan HR-päällikön kanta ja mielipide. Tehtäviä on pakko priorisoida, jotta tärkeimmät asiat tulevat varmasti tehtyä”.

Vaikka Riskun työura LTP:llä on vielä lyhykäinen, on hän havainnut yrityksessä vahvuuksia jotka tulevat siivittämään sen kasvua tulevina vuosina ja myös auttamaan LTP:tä erottautumaan muista alan toimijoista. ”Näen LTP:n vahvuuksina selkeät yhteiset arvot, jotka ohjaavat toimintaa koko yrityksessä ja kaikissa toiminnoissa. Päivittäisen toiminnan joustavuus, asiakassuuntautuneisuus ja luottamus ovat myös vahvuuksiamme. LTP erottuu keskittymällä olemaan ketterä ja johtava elintarvikelogistiikan toimija”, päättää Risku.