LTP Groupin viime vuosi oli tavallista vauhdikkaampi.

“Vuosi 2017 oli isojen muutosten vuosi. Merkittävin muutos oli Kovanen Logistics Oy:n yhdistäminen osaksi LTP Group Oy:ta. Veimme viime vuonna yritysten yhdistämisen loppuun, ja koko Kovanen Logisticsin kalusto kulkee LTP:n väreissä”, kertoo LTP Group Oy:n toimitusjohtaja Matti Tuominen.

LTP Groupiin kuuluvat logistiikkayritykset LTP Logistics Oy ja LTP Cargo Oy, kaupan muovilaatikoiden pesulapalveluihin erikoistunut Lännen Teollisuuspalvelu Oy sekä kuormalavoihin erikoistunut LTP Service Oy. Kovanen Logisticsin yrityskaupan myötä LTP:n resurssit ja voimavarat kasvoivat entuudestaan ja mahdollistivat yritykselle yhä vahvemman toiminnan suomalaisen elintarvikelogistiikan alalla.

“Kasvoimme odotusten mukaan viime vuonna jokaisella rintamalla. Yrityskaupan myötä pystymme entistä paremmin vastaamaan asiakkaan logistiikkaketju -tarpeisiin. Pystymme palvelemaan tilaus-toimitus -ketjun kaikissa vaiheissa”, sanoo Tuominen.

Viidessä vuodessa LTP Group on kasvanut merkittäväksi toimijaksi ja on elintarvikelogistiikan edelläkävijä. Palveluihin kuuluvat tuotteiden keräily, varastointi, lähetys ja kuljetus koko Suomen alueella 0-3°C lämpötilassa. LTP Groupin kuljetusten tuotevalikoima käsittää liha-, lihajaloste-, eines-, valmisruoka-, leipomo-, kala- ja meijerituotteet.

Alan haasteisiin vastataan laadukkaalla ja tehokkaalla palvelulla

Alan suurin haaste on hintakilpailu, johon LTP Group pyrkii vastaamaan tehostamalla omia prosesseja. Tuominen sanoo, että paras tapa pysyä alan imussa mukana, on löytää osaavaa johtoa ja muuta henkilökuntaa.

“Vaikka olemme iso yritys, meillä ei silti ole ison talon hierarkiaa. Kun on pieni ydinporukka, päätöksenteko on helpompaa ja asiat sujuvat mutkattomammin. Tämä vaikuttaa selkeästi myös yleiseen ilmapiiriin, ja siitä olemme saaneet kiitosta niin henkilöstöltä kuin asiakkailta”, jatkaa Tuominen.

Pätevä henkilöstö on yrityksen kulmakivi

LTP Group työllistää tällä hetkellä noin 250 työntekijää.

“Henkilöstöpuolella onnistuimme viime vuonna tekemään hyviä rekrytointeja. Meidän ehdottomat vahvuudet ovat joustavuus sekä ammattitaitoinen henkilöstö, jotka tuntevat alan läpikotaisin”, sanoo Tuominen.

Tuominen mainitsee positiiviseksi asiaksi myös tietynlaisen puolueettoman roolin elintarvikelogistiikka-alalla. LTP Group voi tehdä eri yritysten kanssa yhteistyötä, ja jokainen toimija hyötyy, jos jotain asiaa kehitetään.

Omalla urallaan Tuominen sanoo hyötyneensä eniten maalaisjärjen käytöstä ja työtä pelkäämättömästä asenteesta. Hänen mukaan hyvä työntekijä kantaa vastuun ja miettii joka päivä, miten asian voisi tehdä paremmin. Työntekijä on myös yrityksen käyntikortti ollessaan liikkeellä.

“Se, että on haasteita pelkäämätön, on vienyt minua eteenpäin. Oikea asenne onkin se tekijä, jota työntekijöissänikin eniten arvostan”, päättää Tuominen.